1961, Triduüm van 25 tot 29 augustus
E.H. M. Decock was er de predikant en Dr. De Jonghe was mee als geneesheer.
Er waren 180 zieken mee, waarvan 22 liggend. Alle bedden waren volzet!
55 medewerkers en 80 bedevaarders op hotel vervolledigden het geheel.
Op zondag (27/08) kwamen 883 bedevaarders met de radiotrein naar Banneux om de bedevaart mee te beleven. Het lof met ziekenzegening vond plaats op de esplanade onder een blakende zon. 's Avonds was het een prachtige zomeravond om de kaarsjesprocessie te houden
Het werd dit jaar echt een zonnige en warme bedevaart.
Op de terugtocht (dinsdag 29/08) was het zo warm dat men de zieken in Trooz naast de trein in de schaduw diende te leggen. Er werd constant rongegaan met fris bronwater.
In oktober 1961 reden Jwn. Parret, Demeiter en De Brabander en Herman Deneweth reeds terug naar Banneux gezien Jw. Paret alle bronwater de ze in voorraad hield voor wie er om vroeg reeds uitgedeeld had op de trein.
Het was toen, op deze gedenkwaardige dag dat pater Emmanuël hen 's middags vertelde over zijn kennismaking met Banneux en zijn wondere genezing!
1962, Triduüm van 24 tot 28 augustus
E.H. D'Hoedt, toenmalig directeur, was er de predikant. Ook Jw. Dujardin was er bij.
Daar het geen al te best weer was, werd gebruik gemaakt van de ziekenkapel voor het Lof en de Ziekenzegening, alsook voor de mis van 17.00 uur die eerste dag.
Ook op zaterdag bleef de bedevaartgroep in de ziekenkapel om er te luisteren naar de predikant die oproep om, zoals Maria, God te laten doen in ons leven.
Op zondag 26 augustus sloten opnieuw 856 eendagsbedevaarders aan.
Ook de kaarsjesprocessie die avond was enig: sparrenbossen, verlichting, gebed en zang! s'Avonds laat gingen de medewerkers nog op bedevaart naar de kapel van Karel de Goede.
In Banneux werden de verjaardagen van de verschijningen gevierd. En, zo schreef kapelaan E.H. Van Loon, "zo ontvangen we weer de Boodschap van de Maagd der Armen met heel haar omvang, heel haar wonderlijke inhoud, alsof we ze voor de eerste keer te horen kregen, maar met een liefde tot O.L.Vrouw die gegroeid is al die jaren dat we haar boodschap beleefd hebben".
1963, Triduüm van 23 tot 27 augustus
Met 184 zieken en 104 gezonde bedevaarders en nog eens 890 bedevaarders op zondag. Spijts de regenzomer kon toch alles onder beste mogelijke voorwaarden verlopen!
Op 4 maart 1963 overleed Marie Dujardin, stichtster en erevoorzitster van het ziekenapostolaat Brugge-Banneux. Haar gedachtenisprentje vermeldde: "Gedurende vele jaren was zij in de katholieke werkkringen van Brugge, de spil en bezielende kracht.
Op woensdag 1 mei trok men met 2 autocars naar Banneux voor de dertigste verjaardag van de verschijningen.
1964, Triduüm van 21 tot 25 augustus
Met als predikant: de rector van de Redemptoristen te Roeselare, pater Vermeersch.
Op zondag kwamen 1077 bedevaarders met de radiotrein naar Banneux.
De predikant riep op om 'Vreugdezaaiers' te zijn, niet zozeer door woorden maar door de echte taal van de liefde, de offertaal. Wij moeten zoals Maria, het fiat uitspreken.
"Ook ons ja-woord moet de inzet zijn van een schonere tijd!' zo zei hij.
1965, Triduüm van 20 tot 24 augustus
met 193 zieken en 118 gezonde bedevaarders; 26 brancardiers en 48 verplegenden en helpsters.
Op zondag kwamen 930 eendagsbedevaarders naar Banneux.
De predikant dit jaar was E.H. K. Dewilde. Hij had het over: God als Vader, wiens werken wij niet altijd begrijpen en ook over Maria als voorbeeld van geloof.
Op maandag trokken de hotelbedevaarders naar Vianden, Echternach, Berdorf en Diekirch.