Intro

Op weg naar Banneux

Goede Banneux-vrienden,

 

Met de zomer in het vooruitzicht, valt de nieuwste uitgave van ons Banneux-tijdschrift in vele brievenbussen. In de Mariale Mei-maand is er her en der heel wat te doen geweest aan activiteiten met Onze-Lieve-Vrouw als hoofdpersonage. Zo ook de eendagsbedevaart op woensdag 1 mei naar Banneux, bij de ‘Maagd der Armen.’ Het was er goed vertoeven onder een heldere mariaal-blauwe hemel.


Nu is onze beleidsploeg volop aan de slag met de voorbereiding van het bedevaarttriduüm van 17 tot 21 augustus. In het midden van dit tijdschrift ontdekt u de inschrijvingsformulieren voor deelname aan onze 80ste vijfdaagse bedevaart naar Banneux. 

Wilt u dit tijdschriftje intact houden, raadpleeg dan de inschrijvingsformaliteiten op onze website www.brugge-banneux.be en schrijf online in. Het bespaart meteen ook papier en postzegels.


Het jaarthema 2024 werd in het vorige boekje reeds aangehaald, doch nu kunnen we volop aan het werk met ‘Veilig onder Maria’s mantel.’ Schuilen bij Maria, niet om ons weg te steken, te verstoppen voor erger, maar om er geborgenheid, steun en sterkte te ondervinden. Van uit die geborgenheid van Maria’s liefde voor elk van ons kunnen we het leven en de wereld misschien wel op een àndere wijze ontdekken.


Het is immers nooit de bedoeling dat we onbeweeglijk blijven en alles maar wat laten gebeuren. Christenen zijn actieve mensen. Daarom niet altijd fysiek, maar in ons denken en doen, in ons geloofsleven en in het gebed proberen we elk op zijn eigen wijze en tempo vooruitgang te boeken. Wetende dat we daarin veilig kunnen vertoeven bij Moeder Maria. Zij leidt ons naar Jezus, naar de Bron. Er is letterlijk de bron in Banneux, maar ook Jezus is voor ons bron van leven, welzijn en genezing. 


Langs deze weg wil ik u allen graag uitnodigen tot deelname aan deze jubileumuitgave van het triduüm Brugge-Banneux. 

Er staan een paar bijzonderheden op het programma, waarvan ik de details echter nog niet mag verklappen … maar het wordt heel zeker iets moois om naar uit te kijken. 


Glimlachend zal Onze-Lieve-Vrouw ons gadeslaan en stilletjes met ons meevieren en bidden, terwijl we kracht en moed putten bij de kleine kapel, bij de bron en op de zovele mooie sacrale plaatsen van het heiligdom.


We zien elkaar spoedig en met velen in Banneux,

veilig onder Maria’s mantel!


Jozef Leterme, diaken

Directeur

Veilig onder Maria's mantel